Bescherm en optimaliseer jouw documentbeheer.

Door het combineren van de geavanceerde documentbeheerfuncties van Ishtar.DMS met de AI-mogelijkheden van Copilot, kunnen organisaties hun data-integriteit optimaliseren en tegelijkertijd de risico’s op datalekken minimaliseren.
copilot-beveiliging-data

Ishtar.DMS is fundamenteel om Copilot veilig te gebruiken.

In de huidige digitale werkomgeving is het beheren van documenten en gegevens van cruciaal belang voor zowel de productiviteit als de veiligheid van een organisatie. Ishtar.DMS, ons geavanceerd documentmanagementsysteem, biedt een robuuste oplossing door gebruik te maken van SharePoint Online en metadata-gebaseerde opslag. Dit maakt het terugvinden en localiseren documenten een stuk gemakkelijker.

Copilot en data-integriteit

Met de introductie van Copilot in onze Microsoft 365 omgeving, kunnen gebruikers efficiënter werken door gebruik te maken van AI-ondersteunde zoek- en organisatiefuncties. Copilot benut data uit de hele tenant om resultaten te verbeteren en af te stemmen op specifieke gebruikersbehoeften. Hierdoor stijgt de algemene productiviteit aanzienlijk. Echter, deze krachtige tool kan ook leiden tot onverwachte datalekken als gevolg van onbewuste rechten op documenten, chats en e-mails.

robot-copilot

Bepaalde documenten die niet meer worden gevonden doorheen de jaren, maar die wel gevoelige info kunnen bevatten”

Opgelet ! Co-pilot zal deze nu wel kunnen vinden.

Copilot-metadata

Het belang van rechten en classificatie

Om de risico’s op interne datalekken uit te sluiten, is het essentieel om de rechten en classificatie rondom informatie op orde te hebben. Het is raadzaam om regelmatig audits uit te voeren en de juiste maatregelen te nemen om de toegang tot gevoelige informatie te controleren en te beperken. Hierdoor kunnen potentiële datalekken vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.

Ishtar.DMS kan hier de oplossing bieden, door het toekennen van rechten op libraries, maar ook tot op metadata niveau

Beveliging van gevoelige informatie

AI-gegenereerde content door Copilot kan, indien onzorgvuldig beheerd, leiden tot aanzienlijke risico’s op datalekken. Voornamelijk gaat dit over gevoelige informatie of persoonsgegevens. 

Het is cruciaal om gebruikers bewust te maken van de noodzaak om kritisch te kijken naar de gegenereerde content.

Copilot-cybersecurity

Conclusie

Door het combineren van de geavanceerde documentbeheerfuncties van Ishtar.DMS met de AI-mogelijkheden van Copilot, kunnen organisaties hun data-integriteit optimaliseren en tegelijkertijd de risico’s op datalekken minimaliseren. Het is van groot belang om de juiste maatregelen te nemen en een proactieve benadering te hanteren ten aanzien van rechtenbeheer en classificatie om een veilige en efficiënte werkomgeving te waarborgen. 

Blijf op de hoogte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste inzichten & updates rond future-proof werken zo in je mailbox.